עוגת טחינה, קוקוס וסילאן

Print Friendly

היא נראית כמו עוד "עוגה בחושה פשוטה", עד השלב שטועמים. ואז מיישרים. ורק עוד פרוסה אחת. אחרונה ודיי. השילוב בין הטחינה והסילאן מעניק לה טעם מתקתק ועדין של חלבה, הקוקוס מאוורר את מרקמה וביחד הם יוצרים עוגה פשוטה למראה עם טעם רך, נימוח וממכר.
עוגת טחינה, קוקוס וסילאן (2)
מצרכים/  2 תבניות אינגליש קייק

200 גרם (כוס) סוכר
2 ביצים, גודל L
180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
100 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית
100 גרם (רבע כוס) סילאן
210 גרם (כוס וחצי) קמח
12 גרם (שקיק) אבקת אפייה
100 גרם (כוס) קוקוס
2 כפות שומשום לקישוט
עוגת טחינה, קוקוס וסילאן (3)
הכנה

1. מחממים תנור ל-165 מעלות. משמנים ומקמחים את התבניות
2. מנפים לקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה וקוקוס ומניחים בצד
3. שמים בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה את הסוכר והביצים ומקציפים כשתי דקות
4. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף דקה נוספת
5. מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה ומוסיפים לקערה את הטחינה והסילאן. מערבבים
6. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
7. יוצקים את בלילת העוגה בתבניות, מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור. אופים כ-30-35 דק' בתנור שחומם מראש עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים
8. מגישים או שומרים בכלי אטום עד 4 ימים בטמפ' החדר
ss (16 of 29)ss (27 of 29)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Comments

comments

5 Responses
  1. מאת חני ס.:

    נשמעת ונראית נהדרת! תודה!
    אפשר להמיר שמנת מתוקה בחלב?
    חני

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • מאת litadmin:

      היי חני,

      במתכון הספציפי הזה לא ניתן להמיר את השמנת בחלב משום שמלבד הטחינה השמנת היא מקור השומן היחיד שכן אין שימוש בשמן או חמאה.

      ליטל

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  2. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    ערב טוב ליטל,

    ברצוני לאפות את העוגות מחר.
    האם התבניות אינגליש שאפית הן סטנדרטיות?
    או שמא הצלום מטעה אותי?
    העוגות נראות נפלא, ובתזמון נכון בהתאם למזג האוויר שמצפה לנו.

    תודה רבה,
    ממני אורלי.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • מאת litadmin:

      היי אורלי,

      אפיתי את העוגה פעמיים, פעם בשתי תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות ופעם בשלוש קטנות. משום שאת הקטנות יותר קשה להשיג אני רושמת במתכון לשתיים רגילות כדי למנוע בלבול

      בהצלחה
      ליטל

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  3. מאת אורלי:

    שבת שלום ליטל,

    העוגות נפלאות. כל כך צדקת, עוד פרוסה…..
    אינגליש קיק אחת כבר התחסלה.
    מאוד אהבנו את השלוב של הטחינה עם הקוקוס והסילאן.
    בקרוב אבקש ממך לציין מס קלוריות לכל עוגה, סתם.. סתם…
    בזמנו דברנו על עוגת גבינה אפויה.
    עדיין לא מצאתי את האולטימטיבית, הכוונה עוגה אפויה שמשלבת מצרכים בסיסיים.
    עוגת שוקולד כבר יש לי!.
    כמובן, בזמנך החופשי ומתי שיתאפשר לך.

    תודה רבה על עוד עוגה נפלאה,
    ללא ספק התפתחתי מאוד בתחום הקולינרי ואני זוקפת זאת לך בלבד.

    שבת שלום,
    ממני אורלי.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
Leave a Reply